Prověřili jsme pro vás hotely v Portugalsku

Právě jsme se vrátili z Portugalska, kde jsme pro Vás prověřili několik hotelů!
Navštívili jsme malebnou Comportu a Porto a vybrali pro Vás to nejlepší, co tato místa nabízí.

comporta
Pláže Comporty


První cílem byla Comporta na západním pobřeží Portugalska, která vyniká svým nenuceným luxusem a klidem. Je obklopena rozsáhlými rýžovými poli, divokými plážemi s bílým pískem a borovicovými lesy. Tento region je oblíbený mezi umělci, celebritami a milovníky přírody, kteří hledají únik od davů a ruchu velkých měst. Díky omezenému rozvoji si zachovává svůj klidný, nedotčený charakter, což z něj dělá vyhledávanou destinaci pro ty, kteří preferují soukromí a unikátní spojení s přírodou. 

V Comportě jsme měli možnost navštívit hotely Quinta da Comporta, Sublime Comporta a Independente Comporta.

Quinta da Comporta je boutique hotel se zaměřuje na harmonii s přírodou a udržitelný design. Stylové ubytování inspirované místní architekturou, obklopené rýžovými poli. Rozsáhlé wellness nebo infinity pool s netradičním výhledem do polí je jedinečným zážitkem. Hotel se pyšní závazkem k ekologii a lokálnímu řemeslu, což dodává celému pobytu autentický a udržitelný charakter. Zajímavostí je, že architektem hotelu je Miguel Cancio Martins, který navrhoval i celosvětově známé Buddha bary.



Sublime Comporta je unikátní resort zasazený do borovicových lesů, který nabízí sofistikovaný design s přírodními prvky. Elegantní ubytování v pokojích a vilách s privátními bazény. Hotel se zaměřuje na wellness, gurmánskou kuchyni z lokálních surovin a udržitelný přístup. Je skvělým místem, pokud cestujete s rodinou či přáteli, můžete si totiž pronajmout celou vilu s několika pokoji.

sublime-comporta
Sublime Comporta


Nedaleko Comporty jsme se ještě zastavili v malé vesničce Melides, kde se nachází hotel slavného francouzského modního návrháře Christiana Louboutina - Vermelho Melides. Při pohledu na tento skvost vás ani ve snu nenapadne, co se skrývá uvnitř. Neskutečný design nemusí být šálkem kávy pro každého, ale věříme, že za návštěvu stojí. Christian Louboutin zde kombinuje nemožné s nemožným, ale celkový dojem působí tak nějak kompaktně a dohromady vás celý prostor baví. Každý pokoj je úplně jiný, nás uchvátil především nápad výmalby jedné z koupelen. Tato koupelna sloužila při finálních procesech stavby jako testovací místo barev na zdi, které budou v pokojích použity. Nakonec se však směsice barev Christianovi tak zalíbila, že podle ní nechal vymalovat celou koupelnu, která hraje doslova všemi barvami.



V Portu jsme se sešli s místní průvodkyní Lucií, která zde žije již 11 let a s níž už nějakou dobu spolupracujeme a připravujeme pro naše incentivní skupiny nezapomenutelné zážitky. Lucia je specialistkou na oblast Douro Valley a Porto, díky rodinným vazbám na vinařství v této oblasti. Porto samotné okouzlí každého svou bohatou historií, barevnými domy a malebnými uličkami. Doporučujeme návštěvu ikonického Mostu Ludvíka I. s panoramatickými výhledy, historické čtvrti Ribeira, zapsané na seznamu UNESCO, nebo slavné Katedrály Sé. Skutečným zážitkem je prohlídka místních vinných sklepů ve Vila Nova de Gaia, kde můžete ochutnat to nejlepší z portského vína.

porto
Porto a most Ludvíka I.


V Portu jsme měli příležitost navštívit hotel Pestana Vintage Porto, který je unikátní především svou polohou na nábřeží řeky Douro v historickém centru města, což nabízí hostům nádherný výhled. Hotel sídlí v zrekonstruovaných budovách z 16. století, čímž kombinuje historický šarm s moderním komfortem. Interiéry jsou inspirovány 30. lety 20. století, což přidává na elegantní atmosféře. Den jsme poté zakončili večeří v restauraci Flow, která nabízí kreativní gurmánské zážitky v moderním a stylovém prostředí.

flow-food-2

flow-food-1

vintage-porto


Jste připraveni zažít jedinečná dobrodružství, na která budete dlouho vzpomínat?

Zpět